Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Nelle heks van Cruysem

titel: Nelle de heks van Cruysem
auteur: Marc de Bel
aantal bladzijden: 344
door Manon Van Wijnendaele
Nelle was een meisje dat sinds haar geboorte opgevoed is door haar tante Clara.
Haar moeder was overleden en haar vader kende ze niet. Ze woonde in een klein hutje aan de rand van het
Hollebeekbos.
Op een dag werden ze zomaar meegesleurd door schepen Van Elstraete en Vanhoute en boswachter Wartus.
Ze werden naar het kasteel gebracht en werden in de cel gegooid, iedereen beweert dat Nelle en tante heksen zijn.
Maar ze konden hun onschuld niet bewijzen. Want tegen Jacobus Bodinus Kramers de grootinquisiteur kon je geen gelijk krijgen.
Tante Clara werd dus zomaar verbrand op de brandstapel. Gelukkig kon Nelle ontsnappen. Gelukkig hielp
pastoor Gillis haar naar Agripus. Agripus verzorgde haar heel goed. Hij was als een vader voor haar. Tot op een dag Agripus vertelde dat ze in de abdij misschien een paar hulpjes nodig hadden. Nelle knikte, ze vertrok dus meteen naar de abdij. Het waren zware werkjes maar ze had ook Tule leren kennen, ze werden heel snel goede vriendinnen. Ze besloten samen de abdij te verlaten en naar Oudewater te gaan omdat Nelle wou vertellen dat ze geen heks was. Tule kende nog een vriend waar ze tijdens de tocht zouden kunnen overnachten. Toen ze uiteindelijk gingen slapen
kwam er een roversbende naar de hooizolder. Nelle kwam tevoorschijn en liep de hut uit verder en verder het bos in.
Maar opeens zag Nelle niets meer,ze zag alleen een zwarte vlek. De volgende dag was ze opeens ergens anders. Er waren allemaal mensen die ze niet kende maar waar ze vrienden mee werd. Waaronderook Wiete de kleinzoon van Agripus. Nelle en Wiete werden verliefd en trokken samen naar Oudewater waar was besloten dat Nelle geen heks was. Ze trokken samen terug naar Cruysem want Nelle had gehoord dat pastoor
Gillis door grootinquisiteur Kramers werd opgepakt. Maar toen kwam Nelle en zei dat ze geen heks was. Maar het was te laat want pastoor Gillis was dood door al die martelingen. Maar uiteindelijk werd grootinquisiteur Kramers ook gedood!

Mijn eigen mening

door Manon Van Wijnendaele
Ik vond het wel een erg en verdrietig verhaal, maar aan de andere kant weet je ook hoe het er vroeger aan toe ging. Want het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen. Het waren harde tijden.
Nelle de heks van Cruysem
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Weetjes

door Manon Van Wijnendaele
Clara De Vos, de heks door wie het verhaal geïnspireerd is, was in werkelijkheid een heks uit Nokere, vlakbij het dorp van de Bel, Kruishoutem.