.

.

.

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

2D naar buitenland

Een deel van de kals 2D ging naar zwolle door de First-Lego-League.
Een van de voorrondes ging door in de vives in Kortrijk.
door Messely rei
Een deel van 2D ging naar het buitenland om een spannende halve finale te spelen. Jammer genoeg verloren ze, ze eindigden echter 42 van de 120 groepen die mee deden.
De wedstrijd werd met EV3 robots gespeeld. Er was een speelbord waar er allemaal optionele opdrachten. Diegene die het meest aantal opdrachten in 2:30 deed zonder te mislukken won. Er waren ook troost prijzen zoals: Meeste inzet, Grootste Teamspirit, etc. Zelfs die prijzen verdienden 2D niet. Naast het impressief gevecht met de robots waren er ook presentaties, presentaties over dier en mens en hoe ze in connectie staan. De punten over de presentatie waren wel goed maar niet genoeg om een plaats te bemachtigen.
Maar echter de tegen stand waren ook geen doetjes. sommige hadden een echte killer robot en deden meerdere opdrachten in 1 keer.
Daar kon de robot van boscootje geen schijn van kans tegen maken.
Hoe moeilijker de tegenstander werd hoe meer de robot faalde. Door de grote druk op de schouders van de bordleden. Bij de laatste tegen standers waren ze als zware loodjes.
.
.

Vreselijk ongeval in 2D

door Beyls yoren
Er gebeurde een vreselijk ongeval in 2D, op een dag was Juul Heytens er niet, dat was niet een grote ramp maar wanneer de reden werd duidelijk gemaakt was iedereen geshockt. Wat er dus was gebeurd is dat Juul rustig op de trampoline aan het springen was tot hij zich liet vallen maar iemand anders die mee aan het springen was dacht het zelfde en liet zich ook vallen. Juul was origineel en liet zich eerst vallen, maar toen de andere persoon op zijn hoofd viel zette hij een grote keel op. Hij had een hersen schudding en een hersen bloeding, kort na het ongeval kon hij niets zien. Mensen terplekke brachten hem direct naar het ziekenhuis. Hij lag in een donkere kamer op het intensief. Ondertussen ligt hij thuis, maar Juul zal niet meer opdagen op school. Het arme schaap mag niet veel licht zien en moet veel rusten. Juul was er niet bij maar toch was hij thuis blij.
Het team boscootje
.
.

Mir├│ komt uit de kast.

door Beyls yoren
De jonge heer Mir├│ Leenknecht is op 15 november 2016 uit de kast gekomen. Tijdens de les geschiedenis van de leerkracht Stijn Vandehende.
de kleine jong is op het idee gekomen door de leerkracht van wiskunde. De student kwam er echter mee vanaf met een nota.zal niet meer opdagen op school. Het arme schaap mag niet veel licht zien en moet veel rusten.

DJones op het schoolbal

door Messely reî
Het is een feit de dj DJones gaat optreden op het schoolbal. Hij had dit ook vorig jaar gedaan maar nu komt hij met nieuwere muziek en ook zijn eigen muziek zoals Swipe. Voor de 2 jaar dat hij draait mag hij nu al optreden. Dat is wel speciaal want de meesten moeten maar beginnen op Youtube of Vimeo of andere sociale media. Uiteraard probeert hij zijn publiek ook daar uit te breiden. Je kunt hem op Facebook vinden als DJones en als DJones nuttin op youtube. Hij heeft nog niet veel maar het is al iets, wat je op dit moment alleen kunt vinden is 'Swipe' en 'Setje draaien'.