Zingen

High tea

Toneel

Het weer
Zon en wolken
Temp: 16 C
Wind: N5
14 Maart 2018

praktijk vak podium

De leerlingen van Prinsentuin in Andel hebben een voorstelling gedaan. Deze voorstelling moesten zij doen voor hun praktijk vak podium. Hieronder leest u meer.
Doe maar gewoon
Deze leerlingen hadden een praktijk vak op school wat podium is . Met dit praktijk vak moeten deze leerlingen een act bedenken en deze voor een publiek uitvoeren. Deze leerlingen hebben gekozen voor bejaarden.
Hun moesten in 6 weken een showtje voorbereiden voor hun doelgroep dat bejaarden was.In deze 6 weken bedachten hun wat ze gingen doen en wie wat deed. Na veel praten discussies en proberen kwamen ze uit bij een toneelstuk met zang erin . Ze zijn toen naar het bejaardenhuis geweest en hebben daar gevraagd of ze hun show daar mochten houden dat vonden de mensen daar een goed idee. Dus de leerlingen bedachten nog iets om tijdens de show ook nog een high tea te organiseren.
tijdens deze show werden de mensen bediend . Het eten hadden ze allemaal zelf gemaakt en meegebracht. Dit pakte aardig goed uit . Aan het begin van de show kwam ik ook even kijken het was nog rommelig maar na een uurtje hadden ze alles omgetoverd . De tafels gedekt leuk versiert . Natuurlijk ook het lekkere eten erop gezet. Ze hadden ook verse smoothies gemaakt net voordat de show begon. Ik zag wel dat de groep lekker zenuwachtig was. Maar ze bleven rustig. De ouderen waren erg benieuwd hoe alles zou gaan.
Anoek en Tim deden het intro. De ouderen zag je al heen en weer schommelen dat was erg leuk om te zien. Na het intro begon de eerste scƩne van het toneelstuk en daar werd ook het liedje mama mia in gezongen. De ouderen vonden het geweldig om te zien en zongen zelfs mee . De 2e scƩne werd er ook eten geserveerd . Zoƫ en Naomi zongen toen samen een liedje dat erg mooi klonk (beetje dan hihi) Het derde lied was een beetje te laat ingezet maar ging wel aardig.Pleun zong ook nog een nummer 'brabant' Naomi viel in dat nummer in .
Het eind lied was wel erg leuk . De ouderen mensen klapte leuk mee en lachten ook erg . Na de voorstelling gingen alle leerlingen ook nog naar de ouderen om te vragen wat hun ervan vonden. Ik hoorde dat er erg leuke reacties waren op de show. Nadat de show was afgelopen hebben de leerlingen nog wat opgeruimd en zijn ze weer naar school gegaan. Ik vond het een geslaagde show en alle leerlingen hebben het erg goed gedaan het was een mooi geheel.

modules

Slagtand
Tijdens de gewone lessen die de leerlingen hadden hebben ze modules gemaakt. Wat houden modules in dat houd in dat ze oefeningen doen die hun konden helpen met hun stuk. Een voorbeeld hiervan is drama in deze module moesten hun leren lef te tonen en niet bang te zijn. Ook hadden de leerlingen een module over dans in deze module leerde goed omgaan met ritme en het samenwerken met elkaar.Ze hebben nog een aantal modules gemaakt die ook te maken hadden met de voorstelling die de leerlingen moesten geven waaronder het onderwerp kiezen van hun voorstelling. Ook moesten de leerlingen hun stuk gaan creƫren met een module en mevrouw slagtand hielp hun daar bij. De organisatie van de show moest ook gebeuren ze moesten gaan berekenen hoeveel alles zou gaan kosten en wat de voor budget kregen van het bejaardenhuis . Deze leerlingen deden dat erg goed ook hebben ze in deze les een naam gekozen voor hun show en die naam was wel even discuseren maar uiteindelijk kwamen ze op de naam doe mar gewn uit !!
De groep
De mensen op de foto zijn :Tim, Wouter, Sam, Pleun, Emma, Shena, Anoek, Zoƫ ,Floor en Naomi
Mama Mia
Elvis
bediening
conciƫrge
beste vriend Elvis
manager

blunders

lachen maar!!
Tijdens de show zijn er een aantal grappige blunders gevallen zoals toen de muziek opeens stopt.ook toen Floor en Anoek te laat opkwamen. Naomi zong ook heel hard een verkeerd woord in het slot nummer.Tim zijn pruik zat ontzettend scheef . Er gingen ook veel dingen goed tijdens de show zoals dat de mensen moesten lachen om onze grapjes en meezongen met e muziek.

intervieuw

Naomi van der Straaten
Ik heb Naomi geintervieuwd over wat zei vond van de module podium en de show.

Ik vond de module podium erg leuk. Alleen had ik een ander groep mensen gehoopt die er ook allemaal echt voor gingen. Maar de modules zelf vond ik wel leuk vooral als je zelf wat mocht doen zoals toen we onze eigen dans mochten maken dat vond ik erg leuk. Ik heb fijn gewerkt en met veel plezier ik vind zingen, dansen en gewoon lekker bezig zijn heerlijk en dat was het zeker ik heb ervan genoten en zou het zo nog een keer doen. Ik vond dat onze show goed ging maar het had wel iets meer een geheel kunnen worden maar omdat de mensen zo verschillend waren was dat lastig maar uiteindelijk vind ik dat er toch een erg leuke show uit is gekomen je zag de ouderen genieten en daar deden we het ook voor . Ik heb het met alle plezier gedaan . Naomi