Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

gamen slecht voor je

Gamen is slecht voor je en dat gaat het kopje hiernaast uitleggen
door Gianni
Gamen word je snel verslaafd
Van en dat wil de mens voorkomen
Maar hoe
Gamen slecht voor doorbloeding hersenen'
Een Taiwanese onderzoeker claimt dat mensen die veel gamen, de werking van hun hersenen in gevaar brengen. Onder andere zelfbeheersing en het vermogen om te leren zouden in het gedrang zijn.
Psychiater Chou Yuan-hua van het Taipei Veterans General Hospital onderzocht de invloed van het spelen van games op de doorbloeding van de hersenen van dertig 25-jarige proefpersonen. Uit zijn onderzoek komt naar voren dat gamen voor een significante afname van de bloedtoevoer naar het brein zorgt. De afname wordt groter naarmate de games gewelddadiger zijn, rapporteert de krant Taipei Times.
Volgens Chou is een half uur gamen genoeg om een merkbare afname te zien van de bloedtoevoer naar de frontale kwabben en het gedeelte van het cerebrum dat voor emoties zorgt. Hij wijst erop dat deze slechte doorbloeding ook wordt waargenomen bij schizofreniepatiënten en mensen die aan depressies lijden, maar de mogelijke consequenties van gamen zouden niet tot deze twee aandoeningen beperkt zijn. De genoemde gebieden in de hersenen zijn verantwoordelijk voor uiteenlopende functies als spraak, zelfbeheersing, het nemen van beslissingen en het reguleren van emoties.
Volgens een blogpost van Matt Peckham op PcWorld toont het onderzoek geen nieuwe feiten. 'Natuurlijk kan je te veel gamen, duh', schrijft hij, 'maar de vraag is of dit effect niet ook bij andere activiteiten optreedt.' Volgens hem is het onderzoek zinloos zolang Chou geen vergelijkend onderzoek naar bijvoorbeeld het bekijken van tv-programma's of het lezen van boeken doet. Dat laat onverlet dat het Taiwanese onderzoek koren op de molen van de criticasters van videogames zal zijn.

Gezeur over de actie van René van der gijp

door Gianni
Het was groot nieuws in België deze week. VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck maakte bekend voortaan als vrouw verder te gaan. In navolging van de Belg onthuldeRené van der Gijp gisterenavond in Voetbal Inside verder te gaan als Renate. Al moet dat nieuws wel met een flinke korrel zout worden genomen.

Op het moment dat Van der Gijp zegt verder te willen als vrouw, lukt het zowel Jan Boskamp als Johan Derksen niet hun lach in te houden. Tranen rollen over de wangen van de analytici. ,,Dat ik dit op mijn 69e nog mag meemaken", zegt Derksen tussen het lachen door. Daar komt nog een schepje bovenop als Van der Gijp in het laatste blok daadwerkelijk gehuld met blonde pruik aan tafel aanschuift.

,,Moeten we nu nog serieus over voetbal gaan praten", vraagt Derksen zich af. ,,Er zullen wel weer mensen over ons heen vallen. Maar hopelijk begrijpen ze dat dit satire is", verdedigt de besnorde oud-voetballer de actie. ,,Ook al is het héél slechte satire."
Coutinho naar barca
Vandaag is het dan eindelijk zo ver, de sterspeler van Liverpool is overgenomen door Barcelona voor veel geld, het gaat namelijk over een bedrag van 160 miljoen euro. Liverpool liet hem niet zomaar gaan
Ze wouden heel veel geld. IN de zomer probeerde Barcelona de sterspeler ook al te kopen maar daar ging Liverpool niet mee akkoord. Nu is er genoeg geld betaald om fhilippe coutinho naar barca te halen.
Het ging trouwens niet heel soepel, coutinho heeft namelijk 13 miljoen euro zelf betaald. Maar hij is blij met zijn komst en hoopt op mooie jaren bij de topclub
Uit Spanje
We hebben nog een transfer namelijk Virgil van dijk
De Nederlandse verdediger is overgekomen van Southampton en gaat nu spelen voor Liverpool
De verdediger is voor 85 miljoen overgekomen
In zijn eerste wedstrijd moest hij tegen Everton
Die ze moeten winnen 85ste minuut staat het 1-1
Virgil van dijk kopt de 2-1 binnen Liverpool wint

hoogste vertrouwenprocent in januari ooit

Door gianni
Het producentenvertrouwen is in januari uitgekomen op het hoogste niveau ooit. De index die het vertrouwen van industriële ondernemers meet, ging van 8,9 in december naar 10,3 in de eerste maand van het jaar.
Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Het vorige record van 9,4 dateert uit januari 2008. Producenten zijn momenteel vooral positiever over de verwachte bedrijvigheid.

Het vertrouwen van de industriële producenten ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,7). De laagste waarde werd met min 23,5 bereikt in februari 2009. Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand.

Nederland gaat voor goud

Door gianni


Dooor

Door Gianni
Op de vierde dag van de Olympische Spelen in Pyeongchang staat bij het langebaanschaatsen het koningsnummer op het programma: de 1500 meter. Ook wordt het een drukke dag voor de shorttrackers.
Vier jaar geleden greep Koen Verweij in Sochi op drie duizendsten naast olympisch goud op de 1500 meter en dus is de Noord-Hollander erop gebrand om nu wel de titel te pakken. De grootste concurrent van Verweij is landgenoot en wereldkampioen Kjeld Nuis. Zij zijn meteen ook de twee absolute topfavorieten op de schaatsmijl.

De Noor Sverre Lunde Pedersen en de Amerikaan Joey Mantia gaan ook voor een medaille, terwijl de derde Nederlander, Patrick Roest, een outsider is.