Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

De zusjes Kriegel

geboren in :1954
gestorven in :
omslagillustratie : Marijke Meersman
illustratie : Mark de Bel
tweede druk :2003
door Jentel Use
De geboorte van de zusjes Kriegel .
De ogen van Willy Kriegel tuimelden bijna uit hun kassen toen onmiddellijk na de geboorte van zijn eerste spruit een tweede precies dezelfde -schreeuwbek tevoorschijn kwam
En toen er ook nog een derde volgde ,viel de kersverse vader pardoes achterover . Van ontroering , meende de vriendelijke verpleegster . Er was meer dan een halve fles zeven jaar op eiken vaten gerijpte , schotse whisky nodig om vader Kriegel weer op de wereld te helpen . Intussen had moeder Kriegel haar boezemvriendin opgebeld . Die had haar onlangs geboren en naar haar smaak veel te sproetige zoontje aan een pleeggezin afgestaan .
De vrouw wist moeder Kriegel echter te vertellen dat de maandelijkse kinderbijslag voor drie stuks meer bedroeg dan het erg wisselvallige salaris van haar echtgenoot . Dus werd snel beslist de drieling toch maar te houden . Bij het vernemen van dit heugelijke nieuws toastte vader Kriegel tevreden op zijn nieuwe , drieling bron van inkomsten en klokte hij in één terug de rest van de whisky naar binnen . Verdikkeme ,'gromde moeder kriegel .Nu moeten we niet één terug drie namen bedenken . ' Denken was niet bepaald haar sterkste kant .
'Hoe noemen we die meiden , Willy ? ' vroeg ze haar man . Vader kriegel haalde ongeintereseert de schouders op . Verzin jij maar wat ,'zei hij . Ik moet nog even van de schrik bekomen . Schuif es wat op met die kont van je ,schat .' Hij nestelde zich naast zijn vrouw in het kreunende kraambed en viel ogenblikkelijk in slaap . Op dat ogenblik zetten de drie zusjes tegelijk hun hongerige keeltjes open . Hun gekrijs spleet de houten kop van hun vader tot splinters . Hij donderde geschrokken ui het bed ,
terwijl moeder kriegel haar wijsvinger diep in haar oren propte en haar ogen sloot om beter te kunnen nadenken . Een sterke geur van medicijnen kronkelde haar neusgaten binnen .Ze keek op toen ze opeens iemand bij haar bed zag staan .'O, ik had u niet zien binnenkomen , dokter ,'zei ze . Lien ,Sien ,Fien,' zei de lange ,magere man .Zijn stem leek op het gekras van een kraai . Hij keek de baby'tjes strak aan en ging zo staan dat zijn schaduw over hem heen viel . De meisjes krijsten nog harder .

Kop artikel linker kant

door Mijn Naam
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Dit is de kop voor de foto hieronder
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop artikel rechter kant

door Mijn Naam
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.