Emmanuel Macron is sinds 14 mei 2017 president van Frankrijk

Noord-Korea start 2017 met nieuwe raketdreiging

Nieuwe soort orang-oetan ontdekt in Indonesië

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Donderdag 11 Januari 2018 | zelfkrantmaken.be , ASA sinds 2018 | Gratis editie

het jaaroverzicht 2017

Donald Trump wordt op 20 januari 2017 geïnaugureerd als de 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika
Abdelilah A
in 6/09/2017 De zware orkaan Irma richt op de eilanden Sint Maarten en Sint Eustatius grote schade aan. De orkaan bereikt windsnelheden tot 300 km per uur. veel mensen komen om het leve
In 14/10/2017 was een zware bomaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft intussen al aan 358 mensen doden . Dat meldt de Somalische minister van Informatie Omar Osman. zegt we hebben nog 228 mensen raakten bij de aanslag gewond, en 56 mensen zijn nog niet gevonden

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/dodental-aanslag-mogadishu-loopt-op-tot-358~adb1ba31/
Bij de aanslag in Manchester op 22 mei 2017 werden 22 mensen dood door een zelfmoordterrorist. Van de 120 gewonden werden er 60 opgenomen in een ziekenhuis. werd bij een zelfmoordaanslag in de hal tussen de Manchester Arena en het Victoria Station in Manchester een explosief tot ontploffing gebracht. De politie vermoedde dat de explosie het werk was van een enkele dader, de 22-jarige Salman Abedi, die eveneens om het leven kwam..
https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslag_in_Manchester_op_22_mei_2017
Op 17 en 18 augustus 2017 vonden twee aanslagen in Catalonië plaats. Er vielen 16 doden en meer dan 120 gewonden, waarvan sommigen in levensgevaar verkeerden.
Onder de slachtoffers bevonden zich mensen van 35 nationaliteiten ..


https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslagen_in_Cataloni%C3%AB_op_17_en_18_augustus_2017
An agreement that paves the way for Angela Merkel to form a new coalition government in Germany has been cast in doubt by a growing rebellion in the Social Democrat party
Mrs Merkel and the SPD leader, Martin Schulz, sealed a deal to open formal coalition negotiations on Friday after marathon 24-hour talks.
But the agreement has to be approved

http://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/14/fresh-doubts-german-coalition-amid-fears-spd-rebellion/

Aanslag in Jemen
28 /02/2017

HLN
In het conflict in Jemen vechten minstens 1.500 geverifieerde kindsoldaten. Dat zeggen de VN vandaag, die benadrukken dat het eigenlijke het aantal waarschijnlijk veel hoger ligt. De organisatie eist de onmiddellijke vrijlating van de kinderen.
De meeste jongens werden in de afgelopen drie jaar gerekruteerd door de Houthi-rebellen. Ze worden overtuigd met valse beloften van financiële beloningen of sociale status. ?Veel van hen worden dan snel naar de frontlinie gestuurd of moeten controleposten bemannen?, zegt VN-woordvoerster Ravina Shamdasani.
In Jemen strijden sjiitische Houthi-rebellen een verbeten burgeroorlog uit tegen aanhangers van president Abd Rabu Mansour Hadi. Die laatste groep krijgt luchtsteun van een Arabische coalitie onder leiding van het soennitische Saoedi-Arabië. Het geweld heeft volgens de VN sinds maart 2015 al aan minstens 4.667 burgers het leven gekost.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/minstens-1-500-kindsoldaten-ingezet-bij-conflict-in-jemen~a4a4aaaf/
In 12/04/2017 China geeft Nederland pandapaar te leen
In 10/03/2017
De VN voorspelt dat de wereld te maken kan krijgen met de grootste humanitaire crisis sinds de tweede wereldoorlog. In landen als Jemen, Somalië, Zuid Sudan en Nigeria is er een groot voedsel tekort is
Nederland krijgt van China twee reuzenpanda's te leen die te zien zullen zijn in het Ouwehand?s Dierenpark in Rhenen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) vanochtend bekend gemaakt in Peking. Het cadeau betekent dat Nederland door China wordt gerekend tot de kring van strategische en zeer gewaardeerde partners.

S vrouwen mogen autorijden

Abdelilah
Saudische vrouwen mogen binnenkort autorijden

Vrouwen in Saudi-Arabië mogen voortaan autorijden. Dat heeft koning Salman van het islamitische land dinsdag bekend gemaakt in een uitzending van de staatstelevisie.

en dat betekend er is nu meer vrijheid dan vroeger in Saudi-Arabië

De Al-Nuri-moskee word door IS vernietigd.

Wikipedia
De al-Nuri-moskee zou naar verluidt in de periode 1172-1173 zijn gebouwd door Nur ad-Din, een atabeg van het Seltsjoekenrijk. Volgens een kroniek nagelaten door Ali Ibn al-Athir heeft Nur ad-Din zijn neef Fakhr al-Din opdracht gegeven om de moskee te bouwen. In de loop der tijd is de moskee vaak gerenoveerd. Anno 2017 waren alleen de scheve minaret, enkele pilaren en de mihrab nog origineel.https://nl.wikipedia.org/wiki/Al-Nuri-moskee