Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Sneeuw en wolken Temp: -2*C Wind: NO
Dinsdag 21 december 2010 | DE LINDE NEWS ONLINE KRANT sinds 2010 | Gratis editie

Het grootoudersfeest.

Goedendag lezers,
dit is het artikel van het grootoudersfeest waar jullie iets meer over kunnen weten.
Door Laura en Kobe.
Jullie weten nog niet wat de kinderen van het zesde leerjaar in de keuken hebben gedaan. De kinderen hebben meer dan honderd borden plus nog 50 chocoladebroodjes gevuld.
De hele keuken stond vol met ontbijt. Met zeker meer dan vijf karren zaten we met een paar kinderen rond de hele refter te sleuren. De kinderen achter de toog waren uitgeput van dranken in glazen te doen en van de bestellingen te onthouden, maar ze vonden het wel zo tof en leuk dat ze het 2 keer per jaar wilde doen! Wij (Laura en Kobe) werkten in de keuken, we vonden het zo fijn, het volwassene ontbijt was wel veel om op de borden te zetten en van de kinderchocladenbroodjes dat viel nog mee.
Hieronder is onze foto van het grootoudersfeest. Op het einde van het grootoudersfeest waren er een paar kinderen die met kokmutsen rond de refter gingen om een kleine inzameling te vragen. Alle meisjes van onze klas (zeven meisjes) zijn de dag ervoor dat het grootoudersfeest was de tafels gaan dekken en alles gaan klaarmaken in de keuken, wat een werk zeg!
Jullie weten denk ik al wat meer over het grootoudersfeest. De kinderen van het kleuterklasje en de 1ste en de 2de graat hebben gedanst, allemaal voor jullie! Ze hebben ook een mooie tekening gemaakt voor de grootouders, sommige grootouders zijn hun tekening vergeten aan de ontbijttafel, wat erg!
De kleintjes van het kleuterklasje waren er ook om te kunnen ontbijten.
De kinderen van het kleuterklasje kregen ook een chocoladekoek als ontbijt.

Oei oei wat een ellende!

Door Kobe en Laura
Borgloon, Nu weet u al wat meer over het grootoudersfeest. De juffen van het zesde leerjaar zijn ons dankbaar voor al deze hulp dat wij hebben gegeven. Wij vonden het ook super tof om mee te mogen helpen. Sommige grootouders waren heel lief en vriendelijk, maar andere waren een beetje streng met sommige dingen. De dag voor het grootoudersfeest waren er messen te kort, de dag zelf waren er koffietassen te kort. Wat een ellende! Dus we moesten dan zo snel mogelijk de tassen afwassen en dan terug serveren.
Dit is een deel van het grootoudersfeest.
We vonden het fijn om jullie wat meer informatie te geven over het grootoudersfeest.
Maar we weten niet of jullie ons krantje leuk vonden.
Op het einde van het grootoudersfeest moesten we de afwas doen en dat was niet zo leuk!
Maar we konden het toch niet vies en vuil laten staan dus het moest maar gebeuren.

Het gaat nu over mete en pete kindjes

Door Kobe en Laura
Borgloon,
deze alinia gaat over meters, peters en mete en pete kindjes.
Op de eerste dag van het schooljaar moesten de kinderen van het 6de leerjaar een mete of pete kindje uitkiezen. Kobe en Anthony hebben Leon. Evy en Laura Ranson hebben Chelsey en Mirthe.

De bonnetjes.

Door Laura en Kobe
Borgloon,
Aan de inkomhal zaten er 4 kinderen aan een tafel voor de bonnetjes te verkopen, voor 1 bonnetje is het 1 euro. Per bord werd er 1 bonnetje afgegeven aan de kinderen van de keuken. Telkens dat de mensen de bonnetjes hadden afgegeven moesten we ze terug aan de inkom geven, toen het grootouderfeest gedaan was moesten ze in de vuilbak.